maandag 29 december 2008

29/12: Turangi - Wellington

Maandag 29 december 2008
  • Turangi - Wellington 60 km, in totaal 857 km en 14u onderweg (4u gefietst, gem 14,70 km/h en max. 48 km/h)
We moeten op tijd zijn, er is maar één trein richting Wellington. Mijn biologische klok was ook op tijd, enkele minuten voor dat het alarm van de gsm afging lag ik klaar wakker. We voelden de inspanning van gisteren nog goed. We ruimen in stilte op en verlaten de camping om 6 uur. Het is rustig op de weg, geen verkeer, we horen de vogels de nieuwe ochtend aankondigen. De zon doet, ondanks de mist in de verte, ook haar best. We kozen ervoor een stukje verder te fietsen langs de HS1, om ter hoogte van Rangipo, rechts de weg naar National Park Village te volgen. Wel acht kilometer langer maar er zitten minder steile kamelenbulten in. We hebben nu een betere kijk op het landschap dan gisteren vanuit de bus. Een uitgestrekte tropische omgeving, met een pallet aan kleuren, struikgewassen, mossen en hoge bomen, kilometers ver tot aan de bergen die we gisteren overwonnen. Onderweg passeren we het Sir Edmund Hillary Centre, je weet wel die Nieuw-Zeelander en de Mount Everest. We arriveerden flink op tijd. Met de lidkaart in de hand werd ons een douche in de jeugdherberg aangeboden. We hadden nog tijd over om te middagmalen.

Het station, binnenin omgebouwd tot een taverne, dateert uit 1903 en was één en al nostalgie, net uit een filmdecor van begin de jaren 1900. De zaak is in het ronde gekend voor lekkere cakes. Voor de liefhebbers: je kan in de buurt een rondrit maken door het decor van de film "Lord of The Rings".

De treinreis liep voorspoedig, maar niet zo snel als bij ons. Het gaat er veel relaxer aan toe. Net of het een toeristische uitstap betreft. Er wordt regelmatig uitleg gegeven over het landschap dat we doorkruisen, over bruggen, over de tunnels en nog meer. Toch nog een leuke anekdote: Een uurtje voor aankomst wordt er omgeroepen hoeveel soorten kant en klare menu's er nog over zijn, maar nu te koop aan halve prijs.

De trein was stipt op tijd, we kozen voor een backpackershostel net tegenover het station en op twee kilometer van de ferry aanlegplaats. De dichtstbijzijnde camping is een dikke 25 km hier vandaan. We verkennen nog even de directe omgeving, morgen bezoeken we de stad.

2 opmerkingen:

nbalike zei
Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.
Joris zei

Message above has been deleted. Reason: no advertising.