dinsdag 9 december 2008

09/12: Miranda Camping - Thames Jeugdherberg

Dinsdag 9 december 2008
  • Miranda Camping - Thames Jeugdherberg 34 km, in totaal 156 km en 4u30 onderweg (2u17 gefietst aan max. 24,30 km/h)
Het heeft de ganse nacht geregend, gegoten! Een campinggast gisteren had ons verteld dat een restant van een storm, van over het Zuidereiland in aankomst is. Campingeigenaars hebben de eigenaardige gewoonte als er slecht weer op komst is, ze toevallig niet naar het weerbericht gekeken hebben of er totaal geen interesse voor hebben. Bij goed weer zullen ze het u wel zeggen.

Tussendoor kopen we voor 5 NZ$ (Nieuw Zeelandse dollar) een half uurtje internet en sturen onze belevenissen naar het thuisfront. Internet is duur hier in New-Zealand, er wonen maar een goeie 3,5 miljoen inwoners en het gebied is uitgestrekt.

We verlaten de camping niet zonder eerst gezwommen te hebben in het hot spring zwembad. Niettegenstaande het water naar eieren ruikt (wordt veroorzaakt door de zwavel) genieten we met volle teugen van het warme water, zelfs de zon is van de partij. Op plaatsen waar het hete bronwater naar boven borrelt kan men zich bijna verbranden. Het is intussen middag geworden en van zwemmen krijg je honger.

We hebben geen haast, voor vandaag is het traject maar een goeie 30 km. Gisteren hadden we rugwind, maar na deze natte nacht zijn de weergoden van gedacht veranderd. Alhoewel het een vlak traject is, moeten we tegen de strakke wind inbeuken. Rond 17 uur arriveerden we in Thames. Op het eerste gezicht is het een toffe plek. Op het graspleintje van de plaatselijke jeugdherberg hebben we ons tentje opgezet. We zijn hier niet alleen, allemaal jonge mensen van verschillende nationaliteiten; mens toch waar is de tijd van trekken met de rugzak!

Hier zijn alle faciliteiten beschikbaar, een goed uitgeruste keuken enz... en ook drie pc, wireless internet, tv ruimte en zo meer. Voor morgen zien we wel, hopelijk niet te warm en geen regen; zeg we vragen toch wat hé.

Geen opmerkingen: