donderdag 18 december 2008

18/12: Whangamata - Waihi

Donderdag 18 december 2008
  • Whangamata - Waihi 52km, in totaal 489 km en 6u40 onderweg (3u45 gefietst aan 14,25 km/h en max 55,40 km/h)
We trekken verder richting Bay of Plenty. We verlaten de camping rond 10 uur tot bij de fietsenmaker. Sedert we hier zijn willen we een rechts spiegeltje kopen, maar ook deze man kan ons niet helpen. We rijden richting Waihi en volgen de HS25 langs de kust. Af en toe zien we door de exotische beplanting de Pacific. De ingrediƫnten voor deze fietsdag: heuvel op heuvel af, tegenwind, de zon, wat willen we nog meer.

We fietsen vandaag weer over een zadel, de Waihi Saddle, een zadel dat zit zo ineen: steil aan 7% naar boven, dan weer naar beneden, steil weer naar boven, zoals een kamelenbult. Rond 13 uur arriveerden we in Waihi stad. Het enige waar dit stadje voor bekend is, is de goudmijn. Het is een reusachtige openluchtput, in trappenlaagjes uitgegraven. Zo groot, je ziet er met moeite een mens in lopen, het zijn net mieren. Er wordt geen goud meer gedolven maar toch rijden er van die speciale reusachtige vrachtwagens op en aan.

Na wat inkopen rijden we verder richting Waihi Beach op de SH2. Volgens andere fietsers een zelfmoordweg. Gedurende zes kilometers kregen we een voorproefje. We blijven nog een dagje in de buurt, in het weekend zou het rustiger zijn richting Tauranga.

Geen opmerkingen: