donderdag 11 december 2008

11/12: Coromandel - Whitianga

Donderdag 11 December 2008
  • Coromandel - Whitianga 35,75 km, in totaal 252 km en 6u45 onderweg (2u52 gefietst aan 12,82 km/h met max. 36,5 km/h)
Wij, wij nemen niet de gemakkelijkste fietspaden en houden van uitdagingen. Onze fietsgids in New-Zealand is het boekje "Pedaller's Paradise". We konden onze weg vervolgen via SH25 tot Whitianga, maar keren enkele kilometers terug richting Thames om de 309 te fietsen. Onze gids beschrijft de weg: een typische "Coromandel gravelroad", smal, bochtig en hobbelig (wasbord achtig). We kunnen het iedere fietsliefhebber alhier aanraden. Geen verkeer, heel mooie natuur, het is klimmen en dalen op een stoffige weg bij prachtig weer.

Wie tijd heeft bezoekt eens de Waterworks (waiauwaterworks.co.nz). Een ingenieur heeft zo van alles in elkaar geknutseld en doet dat met behulp van water bewegen. De man aan de balie wil ons lokken met korting te geven op de entreeprijs, maar we zijn hier in New-Zealand om van de natuur te genieten.
In de late namiddag arriveren we in Whitianga, de laatste kilometers met behulp van een flinke rugwind tegen een snelheid van 35 km/p uur. Dit stadje heeft alles te bieden voor wie van watersport houdt. Middelpunt is de jachthaven, Mercury Bay is synoniem voor strand, snorkelen, vissen, diepzeeduiken en kajakken. Ook wie van shoppen houdt komt aan zijn trekken... Overnachten is geen probleem, accommodatie te over.

Op de camping maken we kennis met een Nederlands koppel, dat voor de tweede maal New-Zealand per fiets bezoekt. Vijf jaar geleden deden ze hoofdzakelijk het Zuidereiland aan, nu is het Noordereiland aan de beurt. Zo doende bekwamen we nuttige tips voor later.

Geen opmerkingen: