woensdag 10 december 2008

10/12: Thames - Coromandel

Woensdag 10 december 2008 Het heeft deze nacht alweer geregend. We proberen zo vlug mogelijk de jeugdherberg te verlaten. Maar zo gaat dat niet, ik wil perse enkele foto's doorsturen. Maar foto's van rond de 3,5 Mb lukt na verschillende pogingen van op het computersysteem hier niet (te traag). Het internet buiten de grootsteden is een ramp verteld de baas. We lopen 10 jaar achter met de rest van de wereld, te lang gemonopoliseerd klaagt hij. Uiteindelijk, uit medelijden denk ik, steekt hij een handje toe. Van op zijn eigen systeem is het kinderspel.

Het is 11 uur als we de deur van de jeugdherberg toetrekken, late vogels, richting
Coromandel. Sinds gisteren volgen we de State Pacific Highway 25, afgekort SH25. Druk verkeer, iedere autobestuurder maakt een bochtje rondom ons. We moeten opvallen, twee fietsers met rode tassen en reflecterend jasje aan. De eerste kilometers gisteren waren vooral vlak, sedert vandaag voelen we de kustlijn. Dat zorgt voor mooie vergezichten, maar de hellingen gebeuren met tussenpauzen, stapsgewijze. Het is puffen, de zon doet er nog een schepje bovenop, ongeveer vier liter water per persoon nodig, en dat voor zo'n kort traject.

Na ons middagmaal aan het strand dommelen we in naast onze fietsen. We konden deze pauze best gebruiken, de laatste 30 kilometers waren very heavy. Rond 18 uur arriveerden we in Coromandel. Hier heerst een gezellige huiselijke sfeer, met vanuit de tuin een prachtig uitzicht op de baai. Een Australiƫr met zijn gezin voor een week in de streek, geeft ons tips voor onze tocht verder naar Rotorua. Met tussenpozen bezoekt hij New-Zealand, vooral het Zuiderland raadt hij ons ten zeerste aan.

Geen opmerkingen: