zondag 21 december 2008

21/12: Tauranga - Rotorua

Zondag 21 december 2008
  • Tauranga - Rotorua 61 km, in totaal 619 km en 8u onderweg (4u42 gefietst aan gem. 13,26 km/h en max. 66,20!)
Een pittige tocht? En of! Het is moeilijk te beschrijven als je het landschap van New-Zealand niet gezien hebt. We namen dan ook de kortere weg over Pyes Pa. De eerste 20 km ging het gestaag naar boven met veel tegenwind, ons gemiddelde bedroeg 10 km per uur. Daar nog een kleine 20 km tot de top van Ngawero, maar dat klimmen gaat zo een beetje als een processie van Echternach. Je klimt 30 hoogtemeters om er nadien 20 te dalen en alweer 30 op enz... We denken dat we op dit traject een equivalent van de Vlaamse Ardennen verorberd hebben. Met tussendoor een steile afdaling en als afsluiter een klim van rond de 15%. Hier moesten we passen, we deden het te voet. We werden door verscheidene automobilisten aangemoedigd.

Het was 19 uur als we de camping bereikten. Ook hier zijn twee verwarmde zwembaden. We zitten dichtbij enkele natuurfenomenen die we morgen gaan bezoeken.
We hebben iets gemist. Indien we de langere maar minder steile weg naar Rotorua, waren we voorbij Te Puke gepasseerd, het kiwicentrum van de wereld.

Geen opmerkingen: