donderdag 4 december 2008

04/12: Auckland

  • Donderdag 4 december 2008 (7 uur lokale tijd, Woensdag 3 dec. 19 uur Belgische tijd)
Bordercontrol

Ook voor New-Zealand moet er een document ingevuld worden om het land te betreden. Men is hier zeer streng, een voorbeeld van de soort vragen: hebt U gedurende de laatste 30 dagen een boerderij, slachthuis of een vleesbedrijf betreden, gekampeerd of gejaagd? Men is bang dat toeristen soorten ziektes of bacteriën zouden binnenbrengen. Wij die gaan kamperen en fietsen meebrengen; men kijkt onder het spatbord van de fiets of deze mooi gereinigd zijn, de tent en de haringen worden grondig geïnspecteerd. Een drugshond heeft veel interesse voor 1 bepaalde tas, het beestje moet groooote honger hebben want hij duikt met zijn kop diep in de handbagage, de boterhammetjes lieten nog sporen achter. Verder is alles in orde, we mogen New-Zealand binnen.

Roy

Hier op de luchthaven aan de toeristisch info bestellen we voor twee dagen een kamer met keuken in het Kiwi International Airport Hotel. We worden binnen 10 minuten gratis opgepikt door de taxidiensten van het hotel, 5 km hier vandaan.


Bij het uitpakken van onze spullen zien we dat we een tas missen. Paniek! Snel brengt de taxidienst van het hotel ons terug naar de luchthaven. Ik vraag aan de infobalie of ze... En inderdaad Roy, de man van dienst, had onze tas opgemerkt en deze naar de balie van verloren spullen gebracht. We bedanken Roy en vragen hem "What's famous in Belgium?". "Chocolate", antwoord de man spontaan. We hadden voor ons vertrek enkele kleine verpakkingen chocolade van Cote d'or gekocht, met de bedoeling als geschenk uit te delen aan mensen die ons zouden helpen. Hij was blij verrast en bewaard zijn plakje chocolade voor Kerstdag.

Het is nu donderdagmiddag, we zijn al ongeveer 40 uur op. Niettegenstaande we allebei doodmoe zijn, besluiten we de bus te nemen richting centrum Auckland. We slenteren wat rond, doen inkopen, nemen in eerste instantie de verkeerde bus richting hotel, maar zijn rond 18 uur terug op onze kamer. We maken wat eten klaar, douchen en duiken ongeveer 50 uur later voor het eerst in een bed.

Geen opmerkingen: