vrijdag 19 december 2008

19/12: Waihi Beach - Athenree

Vrijdag 19 december 2008
Vandaag houden we het bij een kort ritje van slechts 10 km, dat heeft alles te maken de drukke verkeersader HS2 en het bijhorende vrachtverkeer. Op zaterdag zou het rustiger zijn.
Na het verlaten van de camping kuieren we langs de vele beachwinkeltjes van Waihi. Het is zomer, straks is het Kerstdag. Een Brits koppel dat al 30 jaar in Australiƫ woont, kan er nog altijd niet aan wennen. Tien kilometer fietsen duurt niet lang, rond de middag zijn we in Athenree Camping Hotsprings.

Je kan het al raden, in de late namiddag genieten we van het zwembad. Het zwemwater wordt op verwarmd door een natuurlijke warmte bron. Het grondwater heeft een temperatuur van 35 graden en komt vanuit een diepte van 260 meter. "Hot idea takes out award". De baas, Don Mossop, heeft een beloning bekomen door de natuurlijke warmtebron op een ecologische wijze als energiebron te benutten. Volgens een tijdschrift vermindert hij per jaar de CO2 uitstoot met 32 ton.

Sinds enkele dagen is het mooi weer, af en toe bewolkt, dat is prima voor fietsers. Het is hier rustig aan de Tauranga baai.

Geen opmerkingen: