zaterdag 20 december 2008

20/12: Athenree - Tauranga

Zaterdag 20 december 2008
  • Athenree - Tauranga 58,75 km, in totaal 558 km en 6u30 onderweg (3u35 gefietst aan 16,86 km/h en max. 58,60 km/h)
We zijn in Tauranga geraakt. Op zich niets speciaals, alleen ik heb zo'n grondige hekel om op een halve snelweg te fietsen, met enkel een klein strookje van één meter tot helemaal niets. Het was een prima idee om tot zaterdag te wachten. De Pacific HS2 is druk, heel druk, maar in het weekend weinig vrachtverkeer. Hier rijden zo van die Amerikaanse truckcombinaties die wij niet kennen, als die voorbij razen, hou je stuur als fietsers maar goed vast. Ook het weer viel niet mee, weinig zon af en toe wat regen, maar geoefende fietsers als wij, dat deerde ons niet.

Wij zien hier in kiwiland, dus een paar foto's van kiwiplantages mochten niet ontbreken. Alle plantages zijn zonder uitzondering omzoomt met een heel fijnmazig net, ofwel staat er een haag van een soort sparrenbomen, kort geschoren, tot 5 meter hoog. Een vriendelijke Kiwi stak de drukke baan over om ons een schuilplaats tegen de regen aan te bieden. We zijn al twee weken in New-Zealand, en we moeten toegeven de Kiwi's zijn heel vriendelijke mensen.

Enkele kilometers voor Tauranga passeerden we een voorstadje: "Bethlehem". Kindeke Jezus, Maria en Jozef hebben we niet gezien. In plaats van de stal zagen we een winkelcentrum met het opschrift: "Merry Christmas in Bethlehem visit our shoppingcenter with 37 shops".

Morgen trekken we verder naar Rotorua, voor alweer een pittige tocht; de toeristische attractie van het Noordereiland. Het ruikt er naar rotte eieren, in de buik van moeder aarde moeten er nog veel kiekens rondlopen.

Geen opmerkingen: