woensdag 17 december 2008

17/12: Hahei - Whangamata

Woensdag 17 december 2008
  • Hahei - Whangamata 66km, in totaal 437 km en 7u15 onderweg (4u40 gefietst aan gem. 14,34 km/h en max 63,1 km/h; durfde niet sneller afdalen).
De weergoden waren deze nacht superactief. We zitten, of liever liggen, in vogelvlucht een kleine 200 meter van het strand. Een beetje verder op de camping groeit daar iets wat gelijkt op bamboe en bij flinke wind maakt dat zo een hels krakend kabaal, het is net of het alle momenten gaat afbreken.

Je weet we zijn niet van de snelste om 's morgens ons boeltje te pakken, maar dat heeft zo zijn voordelen. De zon leverde prima werk. Tegen 10u30 was ons tentje poederdroog. Het was een pittige tocht over de Opoutere Saddler, niet in het minst omwille van het klimwerk, maar de wind (alweer zult ge zeggen) wist van geen ophouden. Ik kan mij niet herinneren wanneer ik ooit van mijn fiets geblazen werd. We gaan niet klagen, we zitten nog niet aan het tempo van Lance Amstrong maar worden toch gewaar dat de conditie erop verbeterd. Onderweg namen we nog een Zwitser op sleeptouw. Hij was ons deze morgen in de eerste kilometers met een gezwinde tred voorbij gestoken en moest toegeven "es ist schwer".

Rond 18 uur was ons tentje opgezet op een kleine, knusse en heel verzorgde Settlers Motor Camp. Laat op de avond bracht de baas diverse brochures aan en gaf, enthousiast als een volleerde gids, tips wat we zeker niet mochten missen.

Morgen gaan we naar Waihi Beach, zo'n 40 kilometer verder. Er is daar een goudmijn (we gaan er eens in de grond krabben), je weet maar nooit (tourist from Belgium found... nothing).

Wie is er nog te gast op zo'n kleine camping (a la Jambers: Wie zijn ze? Wat doen ze?...):
- Een Nederlands echtpaar met 2 zonen die hun oudste zoon voor 3 weken komen bezoeken, ze zijn nog maar enkele dagen hier. De man is nog doodmoe van de jetlag en het links rijden.
- Een Frans echtpaar voor 3 weken in New-Zealand, maar vertrekken straks naar Nieuw- Caledoniƫ om Kerstdag te vieren bij hun dochter. Ze werkt daar voor de franse regering ivm de nikkelmijnen. In Nieuw-Caledoniƫ is er straks een referendum voor meer autonomie, maar de franse regering ziet dit goudhaantje niet zo graag vertrekken.

- Een Duits echtpaar met gezin die hun dochter van 16 ophalen. Het meisje heeft hier zes maanden gestudeerd en geleefd in een gastgezin. Ze was blijkbaar nog onder de indruk van het afscheid.
- Een Zweed die in zijn jonge jaren tijdens een solo zeiltocht is blijven plakken in de Cook's eilanden en daar met een plaatselijke schone gehuwd is.

Geen opmerkingen: