woensdag 24 december 2008

24/12: Rotorua - Taupo

Woensdag 24 december 2008
  • Rotorua - Taupo 83,80 in totaal 723 km en 6u onderweg (5u gefietst aan 16,80 km/h en max. 47 km/h)
Nat - Natter - Natst

Reeds van gisterenavond was het aan het regenen. Toen we naar de tent stapten trapte ik in een grote plas, gelukkig droeg ik enkel mijn sandalen. Het regende de ganse nacht, ook deze morgen als we ons boeltje pakten, alsook de ganse rit. We verlieten de camping rond 10 uur richting Taupo, aan de overzijde van de weg bij Te Pui was het volle bak. De regen zorgde voor nog meer stoom dan eergisteren. Een prachtig natuurspektakel, de stoom reikte wel 30 meter hoog.

Over de rit valt er niet veel te vertellen, het regende. Na een dertigtal kilomtere, ruilden we de HS5 voor Settlersroad in, die later veranderde in Broadlands. We kunnen deze alternatieve weg naar Taupo aan iedere fietser aanraden, rustiger en naar Nieuw-Zeelandse normen vlak. Aangekomen in Taupo deden twee kletsnatte kiekens hun inkopen (we hadden nogal beziens) voor Kerstdag want morgen is alles gesloten. De YHA is 200 meter verder, we gingen voor onderdak. Verkleumd van kou en snakkend naar een warme douche, hadden we geen zin om in de regen een kletsnatte tent op te zetten. Maria en Jozef zochten op Kerstavond ook beschutting voor het slechte weer.

Ons Kerstavond menu? Een kippenborst met peach en boterhammetjes. Onze kinderen kennen dat menu nog uit de tijd dat we met hen naar Spanje gingen. 's Avonds nog een koekje met een tasje koffie en een gezellige babbel met een Zwitser uit Genève. Hij trekt samen met zijn vriendin door New-Zealand in een omgebouwde bestelwagen. Zijn beroep: fietsmekanieker. Dus stof genoeg om over te praten! We hopen elkaar nog te treffen op de fietsbeurs in Friedrichshafen.

1 opmerking:

Anoniem zei

Pierre en Rita, wij zijn via de EastCape gefietst en ondertussen in Napier aangekomen. Vanaf donderdag zijn we in National Park. Zien we jullie dan nog of zijn jullie dan weer onderweg?
Gerda en Maurik (Nederlandse fietsers, we hebben jullie ontmoet in Whitianga).