maandag 8 december 2008

08/12: Orere - Miranda

Maandag 8 december 2008
  • Orere - Miranda, 38km en 2u45 onderweg (2u15 gefietst aan gem. 17,36 en max. snelheid 53,8 km/h)
Voor het eerst op Nieuw-Zeelandse bodem in onze tent geslapen, het begint er op te lijken. Na het ontbijt halen we bij de manager wat informatie en brochures op voor onze tocht de volgende dagen, en kopen nog een brood in de plaatselijke supermarkt. Het weer is omgeslagen, er is veel meer wind, de zon verstopt zich regelmatig achter de snel voorbij jagende wolken, maar de temperatuur blijft aangenaam.

We gaan een kijkje nemen aan het strand, 't is nog geen vijf minuten wandelen hier vandaan. Zand, heel veel dikke keien en dat wel enkele honderden meters ver. We zijn hier helemaal alleen en lopen zo ver als we kunnen. Voor we het beseffen is het al 13u geworden, het is middag.

Op fietsvakantie ben ik een babbelzieke treuzelaar. In de keuken ontmoeten we een jong Canadees koppel. Zij trekken per huurwagen door het land. Op mijn vraag hoe het links rijden hen bevalt, wordt er flink gelachen. Bij het eerste rond punt was hij de verkeerde kant opgereden wat tot een hilarische (Mr. Bean) situatie leidde. Het deed me herinneren aan het moment toen we nog in Auckland een backpackershostel bezochten. Een Duitse dame was, enkele dagen geleden, bij het verlaten van de parking aldaar de verkeerde kant opgereden. Resultaat de wagen total loss; oef wij fietsen.

In plaats van hier te blijven, vertrekken we rond 15 uur. We moeten ons nog aanpassen aan het parcours en gaan de volgende dagen de trajecten beperken tot ongeveer 40 à 50 km. Bij de eerste kilometers richting Miranda, alweer in de kleine versnelling, daarna word het vlakker en belangrijk, de wind in de rug.

Rond 18 uur arriveren we op de Camping Miranda, Hot Springs. Alle comfort is hier aanwezig, zelfs een zwembad met natuurlijk verwarmd water (hot springs). Van de zon geen sprake meer, het begint zelfs licht te regenen, we hebben nu geen zin meer om te zwemmen. In plaats daarvan geraken we aan de praat met een Brits koppel dat al 25 jaar rond het Leuvense woont. Ze zijn aan het einde van hun vakantie, vier maanden onderweg, en bezochten in volgorde Peru, Galápagoseilanden, een stukje USA, Australië en New-Zealand. Nu nog ongeveer tien dagen India en hopen ze rond Christmas in Engeland te zijn en een oudjaar te vieren in Leuven. Het regent als we in onze slaapzak kruipen.

Geen opmerkingen: