woensdag 28 januari 2009

28/01: Nelson - Pelorus Bridge

Woensdag 28 januari 2009
  • Nelson - Pelorus Bridge 64,2 km, in totaal 2591 km en 7u onderweg (4u15 gefietst aan 15,35 km/h en max. 68,6 km/h)
We haalden de schade van gisteren in, m.a.w. we crossten in een recordtempo door de stad. Het geografisch middelpunt van New-Zealand bezochten we niet, we vinden ons zelf nu het middelpunt. Nelson heeft vele pleintjes en mooie parken met allerlei gedenktekens en monumenten die de soldaten en anderen herdenken en eren, gesneuveld in de oorlogen van weleer.

Pas om 11 uur verlieten we Nelson, de zon scheen, niets meer te merken van het gekletter van gisterenavond. Over een zwaar heuvelend parcour bereikten rond 4 uur de DOC camping. We ontmoeten hier voor de derde keer een Nederlands echtpaar met hun zoon op een andere camping, blijkbaar achtervolgt de ene de andere. Het is een DOC (Departement of Conservation) camping, dat betekent een minimum aan comfort, zoals een warme douche, toilet en de keuken is een afdakje met 4 gaspitten, maar heel belangrijk, oooh zo rustig.

's Avonds geraken we aan de praat met Kees, een Nederlander die 48 jaar geleden geïmmigreerd is. Met zijn 70 jaar en alleen in een grote camper, geniet hij van de natuur. Fietsen, kajakken en dagtochten vullen zijn dagen.

Morgen trekken we verder naar Picton.

Dief gesignaleerd!

Zoals de kea op zoek is naar voedsel en zo tenten en wagens beschadigd, zo is er ook de weka. Een soort boskieken met rode poten en een grote snavel. Het dier ziet het afwassponsje, dat met een wasspeld aan de remkabel van de fiets overdag te drogen hangt, als een lekkernij. In een flits springt het omhoog, en rukt het met wasspeld en al van de fiets. We hadden het beestje al enkele malen weggejaagd, maar het bleef maar terug komen. Dus lagen we met het fototoestel op de loer.

Geen opmerkingen: