vrijdag 2 januari 2009

02/01: Ward - Kaikoura

Vrijdag 2 januari 2008
  • Ward - Kaikoura 83 km, in totaal 1037 en 6u20 onderweg (4u17 gefietst aan 19,7 km/h en max. 62 km/h)
Ik word rond 4 uur wakker, het waait verschrikkelijk. Buiten is er niets te zien, behalve dat de bomen gebogen staan. Alhoewel niets te zien? Het is een ongelofelijke klare hemel. We slapen niet in een 5 sterren hotel maar onder een duizenden sterrenhemel. Nog nooit in ons leven zo een mooie sterrenhemel gezien, met als toemaatje om de minuut een vallende ster.

Het opruimen gaat vlot, er was buiten ons niemand om tegen te kletsen. Om 12 uur onder een loden zon, stond er al 45 km (en al 1000 km in Nieuw-Zeeland) op de teller in een sterk heuvelend parcour. We fietsen op een drukke HS1 zuidwaarts met links van ons de Stille Oceaan. De stranden zijn dikwijls zwart (vulkanische oorsprong), het water is blauw.

Vanaf Waipapa Bay gaat het strandbeeld over in een rotsblokkenformatie. Over kilometerslange lengte, liggen pelsrobben op de rotsen te zonnebaden. We nemen rustig de tijd om de dieren te fotograferen.

Rond 16 uur arriveren we op de camping gelegen rechtover het strand van de Pacific. Het is een drukke bedoening. Er was voor ons net nog één plaatsje vrij. Voor het traject naar Christchurch nemen we het openbaar vervoer. Met de trein lukt het niet en de bus? Geen probleem, alleen weten we niet of onze fietsen meekunnen. Afwachten dus...

Geen opmerkingen: