maandag 16 februari 2009

16/02: Auckland (Mahuhu Crescent) - Auckland (Devonport)

Maandag 16 februari 2009
Het is maandagmorgen, onze gastheren moeten gaan werken, na een vroeg ontbijt nemen we afscheid en toeren wat rond in het centrum van Auckland. De ferry naar Devonport vertrekt om 10 uur stipt. Een half uurtje later nemen we plaats op een bankje onder een boom bij de bib van Devonport. We schrijven het dagboek en willen het in de bib op internet zetten, maar het systeem laat uploaden niet toe, niks aan te doen. We fietsen naar Roy en Jean. Een viertal weken geleden kregen we van hen een bericht dat ze ons wilden ontmoeten. Met een vertaalprogramma vertaalt hij onze weblog en kan ons op deze wijze min of meer volgen. Het was alweer klimmen geblazen om tot bij hen te komen.

De ontvangst was hartelijk. Ze wonen niet alleen, twee schattige honden eisen hun aandacht op. Er werd een douche aangeboden en ook de wasmachine stond tot onze beschikking. Beiden zijn Londenaars en 41 jaar geleden per boot (4,5 weken onderweg) naar geïmmigreerd. Hij was werkzaam bij de wegenwacht van New-ZealandNew Zealand, zij als secretaresse aan de universiteit van Auckland.

Roy is 74 en reeds 13 jaar werkzaam als "bleujacket volunteer" aan de infobalie van de luchthaven. Zo iemand maakt wat mee, daar kan hij boekdelen over schrijven. Als vrijwilliger iemand helpen en daar een woordje dank of waardering voor krijgen, is zijn mooiste beloning. Hun passie voor reizen gaat vooral uit naar Japan. Reeds zesmaal hebben ze het land van de rijzende zon bezocht. De eerste maal onder begeleiding, de andere keren hebben ze het zelf georganiseerd. Een van de vele fotoalbums wordt bovengehaald, het moet er prachtig zijn, maar niet om te fietsen, waarschuwde hij ons. Na het diner, dank u Jean het was lekker, ging de babbel verder over onze reis. De honden lagen aan onze voeten. Met de vraag wat waren de hoogtepunten van onze reis; tja, de avond was veel te kort.

Geen opmerkingen: