maandag 2 februari 2009

02/02: Avondale - Wellsford

Maandag 2 februari 2009
  • Avondale - Wellsford 96 km, in totaal 2766 km en 11u onderweg (6u04 gefietst aan 16,13 km/h en max. 68,8 km/h)
We verlaten om 10u15 uur de camping en fietsen naar het station van Avondale, richting Hellensville. Vandaar zou een klein bootje een ferry verbinding maken Pouto Point. Althans dat waren de plannen, volgens inlichtingen van de I Site die we onderweg verkregen hadden. Maar het liep anders uit. De trein rijdt slechts éénmaal van Auckland naar Hellensville en omgekeerd per dag (tijdens de spitsuren). Het scheelt maar 24 km. En het ferrybootje? Met de folder in de hand vertelt men ons dat die niet meer bestaat. Maar wij zijn soms keikoppen, in Parakai of later in Kaukapakapa willen we nog niet stoppen, we voelen ons nog te goed, we moeten en zullen Wellsford vandaag bereiken.

Wat een parcour, à la 10%. De heuvels in het Noordereiland zijn veel steiler en volgen elkaar op. Je bent nog maar pas beneden of er lonkt alweer een andere. Zodoende misrekenen we ons flink en gelukkig verminderd het verkeer later op de avond. We hebben geen zin of tijd meer om foto's te nemen op de verschillende lookout's. We wisselen de zon voor de maan, het is plotseling donker geworden met nog 8 km klimwerk voor de boeg. Onze watervoorraad zit er al een tijdje op. Het is uiteindelijk 21u30 uur en pikdonker als we Wellsford bereiken. Het eerste motel is fully booked, maar slapen in het huis ernaast, helemaal voor ons alleen. En dorst dat we hebben! We drinken elk nog een fles van 1,5 liter. We zijn een beetje moe. Morgen nog zo'n een traject van 55 km naar het Matakohe Museum.

PS: Nog iets vergeten te vermelden...

Onderweg

2 februari de eerste schooldag in New-Zealand, we zien leerlingen in schooluniform, lichtgrijs en blauw met lange kousen, een korte broek voor de jongens. In Hellensville bij de supermarkt van Woolworths hangt een affiche dat dit bedrijf ook deel uitmaakt van de lokale gemeenschap. Aan de andere zijde van de straat staan een tiental kleine winkeltjes, allemaal gesloten, te verkrotten. Niet altijd maar regelmatig zien we dat door de komst van een grootwarenhuisketen een deel van de lokale handelaars de boel sluiten.

Geen opmerkingen: